کد مطلب: 107092
مؤمنين به انقلاب راستين
تاریخ انتشار : 1393/08/03 13:48:36
نمایش : 1788
« مؤمنين به انقلاب، افرادي هستند که ضمن رعايت تقوا، تخصص گرايي و کسب مهارت، همراه با روحيه ي شجاعت، آينده نگر و تکيه به نصرت الهي را يک اصل مسلم براي خود مفروض دانسته و آن را در خدمت به جامعه و اهداف انقلاب کاربردي مي نمايد. » قدرتي که چنين نيرويي به هر انقلاب و کشور مي دهد چيزي جز استقلال و آزادي نيست.

به گزارش هفت چشمه به نقل از راه دانا، شکل گيري انقلاب اسلامي ايران بر خلاف اغلب انقلاب ها که در بخشي از يک کشور و حتي گه گاه در يک شهر صورت مي پذيرفت، نهضتي 15 ساله و در تمامي سطوح و اقشار کشور بوده است. نهضتي که در آن مردم به عنوان رکن کين حيات جامعه تلقي مي شود و تمامي امور مهم به انتخاب آنان صورت مي پذيرد. بر اين اساس، بيداري، هوشمندي و پويايي چنين جامعه اي ميتواند نقش کليدي در برقراري اهداف اصلي انقلاب داشته باشد. اهدافي که عدالت طلبي، نابودي ظلم، دفاع از مظلوم، حفظ ارزش هاي انساني و اسلامي و در نهايت استقرار حکومت عدله بخش مهمي از آن است. لذا براي دستيابي به چنين جامعه اي بايستي ابزارهاي مهم و کارآمد در لايه هاي مختلف اجتماعي وجود داشته تا بتوان جامعه ي مذکور را پياده سازي نمود که مهترين آن نيروي انساني مؤمن، معتقد و کارآمد است که در اين نوشتار به بررسي آن مي پردازد.

در هر نظام مردمي، قدرتمندي حاکميت و کشور نيازمند تبيين دقيق موضع گيرها و افزايش بصيرت و آگاهي عمومي آن جامعه است. نقشي که با تعميق آن يمان افراد مؤمن و کارمد در هر نظامي ميتواند به افول و يا سعادت يک جمعه منجر شود. تعبير ديگر حضور گسترده ي اقشار مختلف در صحنه هاي گوناگون و حساس يک انقلاب مي تواند موجي از توانايي و آگاهي بخشي را وارد جريانات اجتماعي جامعه نموده و آن را به سوي اهداف مطروحه ي خود سوق دهد. در واقع وجود افرادي در يک جامعه که همراهي با آرمان هاي نظام اسلامي برايشان اهميت دارد مي تواند بسياري از موانع و سختي هاي پيشروي يک نظام را حل نموده و آن را به قله ي مطروحه ي خود سوق دهد. بر همين اساس با نگاه به بيانات رهبري معظم انقلاب ميتوان دريافت که، توجه به نيروهاي مؤمن و وفادار به انقلاب به ويژه جوانان مي تواند دستارودي بزرگ براي آرمان هاي انقلاب باشد و آن را بدست آورد. تعبيري که ايشان اين چنين مي فرمايند : 

« بنده معتقدم که آرمان هاي انقلاب - که چهارچوب هايش مشخص است، بنده هم بعضي‌ها را تصريح خواهم کرد و اسم خواهم آورد - بدون نيرو و نشاط و جسارت جواني، قابل تعقيب و قابل دسترسي نيست. نسبت شما با آرمان ها، اينچنين نسبتي است. »(1)

اين بيان و برداشت شخصيتي همچون رهبري معظم انقلاب که توجه، دقت نظر و آينده نگريشان حتي در ميان مخالفان انقلاب اسلامي مورد پذيرش است، نشان دهنده ي هم سويي هويت اصلي افرادي است که هر کشوري با داشتن آن ميتواند در سخت ترين شرابط و موانع از آن عبور کند و آن را با بهترين روش حل نمايد. افرادي که در مقابل سختي و مشکلات نه تنها بي تفاوت نيستند بلکه تمام دغدغه و هدفشان حل مشکلات و بهبود اوضاع انقلاب است و در خدمت به آرمان آن و تلاش براي انجام وظايف ديني از يک ديگر پيشي مي گيرد. بر همين اساس، توجه به ظرفيت هاي چنين نيروهايي و نيز توجه به قدرت، توان و انرژي آنان به ويژه جوانان مؤمن مي تواند گرهگشاي بسياري از مشکلات باشد. نتيجه اي که در هشت سال دفاع مقدس و نيز دستاوردهاي بعدي انقلاب به ويژه در صنايع جديد و فناوري هاي مختلف، جهان شاهد آن بود.

اما سوالي که در بسياري از محافل علمي و تربيتي مطرح مي شود اين است که اين افراد از منظر رهبري معظم انقلاب چه خصوصياتي را دارا هستند و در چه قالب تعريفي اي گنجانده مي شود؟ به بيان ديگر براي دستيابي به چنين نيروي متعهد و هوشمندي که شاخصه هاي مطروحه ي خاصي دارند، بايستي چه چيزهايي بررسي گرديد و ملاک اين شاخصه ها و فرآيند آن چيست؟ سوالي که با دقت به آن و توجه دقيق به بيانات رهبري مي تواند راهبردي درست و متقني را پيش پاي نظام اسلامي قرار دهد.لذا در بررسي بيانات رهبري کليد واژه هايي همچون شجاعت، ايمان، خودباوري، آينده نگري، آشنايي با گذشته ي کشور، غوص و تفقه در باورهاي ديني، رعايت تقواي الهي و در نهايت داشتن خصلت خدمت و مطالبه گري براي اهداف انقلاب به وفور قابل مشاهده مي شود. کليد واژه هايي که هر يک نيازمند بررسي کارشناسان مي باشد تا بتوان براي دستيابي آن برنامه ريزي نمود. اما با توجه به مسئله ي فوق مي توان بيان داشت که :

« مؤمنين به انقلاب، افرادي هستند که ضمن  رعايت تقوا، تخصص گرايي و کسب مهارت، همراه با روحيه ي شجاعت، آينده نگر و تکيه به نصرت الهي را يک اصل مسلم براي خود مفروض دانسته و آن را در خدمت به جامعه و اهداف انقلاب کاربردي مي نمايد. » قدرتي که چنين نيرويي به هر انقلاب و کشور مي دهد چيزي جز استقلال و آزادي نيست.

حال با توجه به تعريف مطروحه مي توان دستيابي به چنين افرادي را در سه عنوان  مسئولان، نظام تربيتي و و در نهايت خود مؤمنين به انقلاب برنامه ريزي  و بررسي کرد.

الف) مسئولان

مهمترين بخشي برنامه ريز هر کشور مسئولان و مديران ارشد اجرايي، تصميم گير يک کشور هستند. هوشمندي اين مسئولان و بيداريشان مي تواند گره گشاي مسائل مختلف کشور باشد و برعکس عدم بصيرت، عدم توجه به قدرت درون و در نهايت وابسته سازي يک نظام، ميتواند بزرگترين آفت جامعه هاي بشري را ارمغان آورده و کشور را ابزار دست ابرقدرت هاي مستکبر نمايد. بر همين اساس مسئولان يک نظام بايستي بجد و هدفمند برنامه ريزيشان متکي به اهداف انقلاب و توجه به قشر مؤثر و کارآمدي باشد که حفظ آرمان هاي انقلاب و نيز حضور در صحنه از اولويت هاي اصلي او است. قشري که از ابتداي انقلاب اسلامي تا به امروز در همه ي صحنه ها حاضر بوده و مشکلات و سختي هاي نظام بر عهده ي آنان گذاشته شده و هيچ گاه نسبت بدهکاري نظام به خود را مفروض ندانسته اند. در همين راستا بايستي مسئولان دو اولويت مهم را مورد برنامه ريزي خود قرار دهند:

1.     زمينه سازي و بستر سازي تربيتي در جامعه

مسئولان بايستي جامعه را مصونيت بخش و محفوظ از اغواگري بيگانگان و بدخواهان نمايد. جامعه اي که در آن مسئوليت ناپذيري و اغواگري در اوج خود باشد هيچ وقت به هيچ هدفي نخواهد رسيد و بلعکس کشور را به سوي افول سوق مي دهد. لذا مسئولان و متعهدين به انقلاب اسلامي بايستي برنامه ريزي کمي و کيفي مسائل فرهنگي و اعتقادي را مورد توجه بايد قرار دهند تا کشور بتواند در چنين بستري فرزندان انقلابي و مؤمن مورد نظر خود را تربيت نموده و  مشکلات کشور را به آنان در مسائل گوناگون واگذار نمايد. به تعبير ديگر جامعه ي مؤمن و انقلابي جامعه اي است که قادر باشد نيروهاي متعهد و انقلابي تربيت کرده تا پاسخگوي مشکلات آينده ي کشور باشد. لذا مسئولان نه تنها سعادت و هدايت چنين جامعه اي  را بايستي  براي خود واجب و ضروري دانند بلکه برنامه ريزي و جهت گيريشان نيز بايد به اين سو باشد.

2.     استفاده از نيروهاي جوان و متعهد

يکي ديگر از وظايف حياتي مسئولان در قبال جامعه، بهره گيري از کارکنان دلسوز و خادم است. افرادي که دغدغه ي اهداف نظام را داشته و آن را به عنوان مهمترين رکن خود بپندارند. افرادي که از ابتداي نظام، منافع حکومت اسلامي و انقلاب کبير اسلامي ايران را بر منافع شخصي و حزبي خود ترجي داده و براي حفظ انسجام جامعه و کاهش موانع نظام و در نهايت همواري مسير پيشرفت از بذل جان خويش نيز دريغ ننمودند. بر همين اساس نگاه مسئولان و اعتماد آنان به چنين افرادي مي تواند، توانايي و انرژي ساختار اجرايي کشور را رشد فزاينده اي داده و روحيه ي جهادي را به آن تزريق کند. اقدامي که از ابتداي نهضت امام راحل به چنين نيروهايي داده شد و آنان توانستند با هدايت و ولايت بنيان گذار انقلاب اسلامي، بناي  عظيم و با شکوه انقلاب اسلامي را پايه گذاري نمايند.. لذا توجه مسئولان و مجريان کشور به اين مقوله ميتواند حائز اهميت باشد. در همين راستا رهبري معظم انقلاب به اين مسئله توجه مي فرمايد و بيان مي دارد : « امام اعتقاد داشت که اين ملت، ملتي است با ايمان عميق، باهوش و شجاع؛ که اگر پيشوايان لايقي در ميان آنها پيدا شوند، اين ملت ميتواند مثل خورشيد در ميدانهاي مختلف بدرخشد؛ امام اين را قبول داشت» (2) و يا در جاي ديگر مي فرمايد: «  اعتقادم اين است و معتقدم که جوان ها مي توانند گره‌گشائي کنند. » (3) به تعبير ديگر اين بيان از شخصي همچون رهبري نشان دهنده ي شناخت دقيق ايشان از توانايي و ظرفيت هاي نهان افرادي است که مي تواند موتور محرک کشور باشد.

ب) نظام تربيتي

نظام تربيتي در هر جامعه اي ميتواند به سعادت و يا شقاوت يک کشور منجر شود. نظامي برخواسته از اصول اصيل و هوشمند اسلام ميتواند جامعه را به سوي بندگي و فلسفه ي خلقت يعني عبادت خداي متعال سوق داد و بلعکس اصولي برگرفته از باورهاي اغواگرايانه، سکولار و بي ديني جامعه را به انحطاطي کشاند که غرب ساليان دراز مبتلا به آن است. برهمين اساس يک نظام قدرتمند تربيتي و باور پذير مي تواند کمک شاياني به زمينه سازي جامعه و تريت نيروي کار آمد داشته باشد. بر همين اساس رهبري معظم توجه خاصي به اين نظام داشته و آن را اولويت اصلي يک جامعه تلقي مي نمايد و به مسئولان تربيتي اين چنين متذکر مي شوند : «  مراقب باشيد! جورى با مسائل گوناگون آموزش و پرورش برخورد بشود که مسئله‌ى مدير هر بخش از اين دستگاه عظيم و عريض‌وطويل، مسئله‌ى «آموزش» و «پرورش» باشد؛ تربيت انسان باشد، تربيت نيروى انقلاب باشد. .. برادران، خواهران، عزيزان! من همين‌جا عرض بکنم: اينکه ما تکيه ميکنيم بر روى نيروهاى انقلابى و نيروهاى متديّن، به‌خاطر اين است که ما راه طولانى در پيش داريم. »(4) اين تعبير و بيان به طور کامل نقش و اهميت دستگاه تربيتي و آموزشي کشور را نشان مي دهد و مشخص مي کند جايگاه چنين نهاد بزرگ و عظيمي مي تواند به سهولت راه طولاني و آينده ي نظام اسلامي کمک کند. راهي که نگاه بسياري از کشورهاي دنيا به ويژه مستضعفين جهان معطوف آن است و به دقت، به رفتار آن نگاه مي نمايد. لذا رفتارهايي تحقير آميز با  نيروهاي کارآمد، سرکوب خواسته هاي انقلابي، تخريب روحيه ي دلاوري و ايستادگي، مقابله با خوباوري، عدم توجه به ظرفيت هاي انقلاب، عدم پذيرش دستاوردهاي آن و غرب زدگي اهانت آميز (5) مي تواند آفت هاي مسير راه تربيت و کادر سازي باشد.

ج ) مژمنين به انقلاب

مهمترين بخشي که بايد به آن توجه داشت افرادي است که در قالب تعريف مؤمنين به انقلاب جاي مي گيرند. افرادي که کشور در مشکلات مختلف و سختي ها نيازمند حضور مجاهدانه ي آنان است. حضوري که بتواند نقش آفريني کليدي و مهمي را اجرايي نموده و کشور را در گردا گرد مسير صعود به قله ي آرمان هاي آينده ي خود به پيش برد. به تعبير ديگر اين نيروهاي وفادار و مؤمن انقلابي هستند که مي توانند با تلاش و عزم خود کشور را از مسائل و حوادث گوناگون نجات دهد. لذا در نظام اسلامي ايران، نيرويي مورد تأکيد رهبري معظم انقلاب است که شاخصه هاي ذيل در او برجسته باشد :

1.      مؤمن

مهمترين تأکيد رهبري معظم انقلاب، ايمان همراه با بصيرت و شناخت است. ايماني که صورت کسب آن و تلاش براي ارتقاي آن مي تواند گره گشاي بسياري از مشکلات باشد. مشکلاتي همچون يأس، سرشکستگي، عدم تلاش مجاهدانه و در نهايت ضعف دروني و فروپاشي را به دنبال خواهد داشت و در برابر هر نوع اغواگرايي دشمنان و منافقان توانايي ايستادگي را از دست خواهد داد. لذا داشتن روحيه ي ايمان و تقواي مي تواند بسياري از معادلات آينده ي يک جوان انقلابي را تأمين نمايد.(6)

2.      انقلابي گري و تلاش مجاهدانه همراه با تکليف گرايي

يکي از خصلت هاي بسيار حائز اهميت انقلاب اسلامي، روحيه ي تلاش مجاهدانه و خستگي ناپذيري است. روحيه اي که به شدت در دستيابي به برنامه هاي مطروحه ي يک نظام مي تواند مهم و جدي تلقي گردد و منجر به حل مشکلات و عقب ماندگي هاي چند دهه ي ايران باشد. در همين راستا رهبري معظم انقلاب اشاره اي به حادثه ي 19 دي قم مي نمايد و دليل پيروزي آن را ايمان و همراه با تکلف گرايي بيان مي دارد. ايشان در ديداري که با اقشار مختلف مردم قم در حسينيه ي امام خميني ره داشتند اين چنين موضوع را تبيين مي نمايد: « آن روزي که جوان هاي قم از طلبه و غيرطلبه و اقشار گوناگون و مردم مؤمن آمدند در کوچه و خيابان قم و به دفاع از امام، به دفاع از حقيقت، به دفاع از پرچم برافراشته‌ي مبارزه‌ي عليه طاغوت و در مقابل گلوله‌هاي مزدوران رژيم طاغوت قرار گرفتند و خونشان روي آسفالتهاي خيابان ريخته شد، هيچ‌کس از آن مردم و از حول‌وحوش آن مردم هرگز گمان نميکرد که اين حادثه چه اثري خواهد گذاشت. احساس تکليف کردند، نيروي خودشان را و آنچه داشتند روي دست گرفتند، آمدند ميدان. ... مردم قم فکر ميکردند کاري که دارند ميکنند اين‌قدر برکت داشته باشد؟ فکر نميکردند؛ امّا: وَ کانَ حَقًّا عَلَينا نَصرُ المُؤمِنين.» (7) لذا تکليف گرايي و تلاش مجاهدانه همراه با ايمان مي تواند چنين دستاورد بزرگي را به ارمغان آورد.

3.      هوشياري و عدم ورود به حاشيه

يکي ديگر از خصائل مهم مؤمنين به انقلاب عدم ورود به حواشي و بازي هاي سياست زدگان و درگيري جناح هاي مختلف است. جناج هايي که منافع شخصيشان بيش از منافع ملي و انقلاب برايشان اهميت دارد و توجه به آن ميتواند مسير اصلي  و رو به قله ي انقلاب اسلامي را منحرف سازد.  در واقع دلسوزان نظام هوشياري و بصيرت آفريني در جامعه را بر خود واجب مي دانند و تلاش مي نمايند که ضمن حفظ انسجام دروني و جلوگيري از انحراف اساسي در جامعه، آگاه سازي ملت و امت را پيگيري نموده و موانع پيش روي انقلاب را بر طرف سازند. . چنين افرادي که کمک به نظام را وظيفه ي خود مي دانند، با تلاش و دقت در مسائل اطراف خود همواره به دنبال دستيابي به راهکاري مناسب و مستحکم براي انقلاب اسلامي هستند.

اما آنچه که بايد به عنوان نتيجه گيري بيان داشت، تعريف دقيق مؤمنين به انقلاب است. افرادي که ميراث دار مرداني اند که با خون خود راه رسيدن به اهداف انقلاب را مستحکم نموده و سرمايه ي مهم و حساس انقلاب را در هر زماني بر دوش گرفته و از آن صيانت مي نمايد. برهمين اساس، روحيه ي مسئوليت پذير و دغدغه مند از بارزترين خصوصيات چنين افرادي است که هدايت جامعه ي انقلابي مسلمان ايران بر عهده ي آنان خواهد بوده و هست. به تعبير ديگر داشتن چنين ظرفيت عظيم و شگرفي هر کشوري را در برابر هر نوع بلايي مصون نموده و با توکل و طلب نصرت از خداي متعال، جامعه را به قله ي سعادت و افتخار اصلي خود نائل مي نمايد. لذا توجه داشتن به چنين موضوعي مي تواند بسياري از مشکلات و مسائل گوناگون يک کشور را حل نموده و پيچيده ترين گره ها و موانع سر راه سعادت و افتخار آفريني هر ملتي را مرتفع سازد. موانعي که با اغواگري دشمنان انقلاب اسلامي با تمامي قدرت در برابر مسير سعادت قرار داده شده و با تلاش مجدانه و انقلابي همراه با هوشمندي متعهدانه مي تواند دستاوردي بزرگ را براي انقلاب اسلامي، ارمغان آورد.

 

1)     پايگاه اطلاع رساني رهبري معظم انقلاب : 06/05/1392

2)     پايگاه اطلاع رساني رهبري معظم انقلاب : 14/03/1392

3)     پايگاه اطلاع رساني رهبري معظم انقلاب : 06/05/1392

4)     پايگاه اطلاع رساني رهبري معظم انقلاب : 17/12/1393

5)     پايگاه اطلاع رساني رهبري معظم انقلاب : 11/04/1393

6)     برگرفته از بيانات رهبري معظم انقلاب در 14/03/1389 و 04/04/1391 و 15/12/1392

7)     پايگاه اطلاع رساني رهبري معظم انقلاب : 19/10/1392

**عقيل توحيديان

انتهاي پيام/گ

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg